EGARDT

Om Maria Masoomi

Maria Masoomi lutad mot grind.
Maria Masoomi. Foto 2015: Jeanette Hägglund

 

Matentreprenören, kokboksförfattaren och debattören Maria Masoomi (fil.kand. – kostekonom och dietist) har i många år hållit föreläsningar och utbildningar för personal inom storkök, livsmedelshandel och sjukvård.

Hon är en välkänd och mångsidig matprofil, en färgstark föredragshållare och utbildare. Hon är en kreativ och energisk entreprenör med mycket glädje och humor.

Maria Masoomi driver konsultföretaget Maria Masoomi AB. Hon omnämns ofta som en debattör, inspiratör och matkreatör av stora mått. Hennes banbrytande verksamheter har skördat både framgångar och utmärkelser.

Bland annat utsågs hon år 2004 till Årets Yrkeskvinna av Business and Professional Women, Sweden, 2002 till Årets Banbrytare av Nordea och Handelskammaren och 2008 vann hennes kokbok “Marias Persiska Bufféer” ett pris i Gourmand World Cookbook Awards i London.

Som utbildad dietist och kostekonom har hon engagerat sig för god och hälsosam mat på alla nivåer. Hennes olika verksamheter spänner över vida fält. Från produktutveckling av färdiga maträtter (för bl a IKEA), utbildningar i mat, hälsa, sjukvård, pensionärers hälsa och matsituation, skolmat, sambandet mellan mat och religion via konsultverksamhet på områden som rör interkulturella, integrations- och mångfaldsfrågor till engagemang i entreprenörskapsfrågor, Ung Företagsamhet och landsbygdens utveckling. Samt att ha eget radioprogram. Hennes debattartiklar (i UNT, Axess mfl) och det raka sättet hon kommunicerar på, får ofta stor uppskattning.

Maria kommer ursprungligen från Persien och har bott i Sverige sedan 1988. Hon har sitt kontor i Uppsala men sitt arbetsfält över hela landet.

Maria är mycket engagerad i mångfalds- och entreprenörskapsfrågor och i frågor som berör landsbygdens utvecklingen. Hon sitter även i landsbygdsdepartementets expertråd för projektet Sverige – det nya matlandet. Under årens lopp har hon belönats med många utmärkelser, däribland Årets Yrkeskvinna och Årets Banbrytare.

04_hlm_maria-tva_1_e7c6d

För mer information och frågor kontakta Maria Masoomi på telefon: 070-492 14 84.

Kontakt