Buffé Tusen och en natt

Kultur, tradition och mångfald

Kursen kan beställas som en föreläsning eller i form av en matlagningskurs eller en kombinerad föreläsning- och matlagningskurs.

marocko-kockI den teoretiska delen beskrivs matkultur och traditioner i bl a östra Medelhavet och Mellanöstern varifrån våra flesta invandrare kommer, matvanor och livsstil i våra stora invandrarländer, hur olika invandrargrupper förändrar sina matvanor efter sin emigration, hur detta påverkar deras hälsa och kosthållning och vilka konsekvenser de förändrade matvanorna får för deras hälsa men även vilken ekonomisk nytta handeln kan dra genom ökade kunskaper om invandrare och genom att uppmärksamma etniska högtider eller/och satsa på produkter och livsmedel med kopplingar till invandrare. Samt ges det praktiska tips och råd till de som i sina respektive arbeten kommer i kontakt med människor från andra kulturer.

060525_6_1f0bc7

För mer information och frågor kontakta Maria Masoomi på telefon: 070-492 14 84.

Kontakt