Buffé Invid trädgårdsmuren

Mat&Hälsa – matlagningskurser

Kursdeltagarna kommer under ledning av Maria Masoomi att skapa en modern nordisk, vegetarisk eller Medelhavs/orientinspirerad buffé med färg, form, hälsa och säsong som ett genomgående inslag. Samt med hänsyn till lokala och närproducerade varor. Rätterna kommer att vara anpassade till svenska smaker och svenska förhållanden inom storkök men även inom vanliga konsumenter och hushåll. Alltså svenska råvaror med inspiration från andra kök.

Ett stort antal rätter; soppor, sallader, röror, vegetariska- och kötträtter kommer att pryda buffébordet. Många av dessa rätter är både gluten- och laktosfria och så gott som alla rätterna är testade och tillagade i stora mängder inom olika storkök- skolor, äldreboende och sjukhus.

Maria Masoomis egenkomponerade rätter har under årens lopp lagats och serverats i samband med stora fester och galor på bl a Kungliga Slottet, Grand Hotel, Tessinska palatset och Solliden på Skansen.

Rätterna lagas också som dagens rätt på olika kursgårdar, personalrestauranger och skolors centralkök runt om i landet. De har även upprepade gånger prytt landets främsta mat och rikstidningar och lagats i tv och radio.

Alla kurser och recept skräddarsys efter målgruppen och kursdeltagarnas bakgrund, yrke och behov.

För mer information och frågor kontakta Maria Masoomi på telefon: 070-492 14 84.

Kontakt